Rondbreinaald

Rondbreinaalden zijn breinaalden welke zijn verbonden met elkaar door een plastic snoer. Het woord zegt het al een speciale breinaald om mee rond te breien, perfect voor projecten zoals noorse truien, vesten en sokken.

Rondbreinaald kopen

Kies je rondbreinaald

De voordelen van rondbreipennen ten opzichte van breinaalden zijn :

Je zult eerst wel even moeten wennen aan het breien met deze breipennenn, vooral de eerste naalden zijn wat lastiger. Het belangrijkste is de juiste lengte van de rondbreinaald. Als hij te lang is moet je steken doorschuiven. Als je de goede maat hebt dan staan de steken vrij dicht op elkaar en schuiven ze elkaar op.

Rondbreipennen zijn niet alleen in verschillende lengtes maar ook in verschillende diktes te koop. Net zoals breinaalden aangeven met een diktemaat. De lengte die wordt aangegevens is de lengte van punt tot punt.

Wat zijn de beste Rondbreinaalden?

Wij verkopen vooral Addi naaldnen omdat de Duitse kwaliteit ongeevenaard is. Sinds 1829 worden de haaknaalden en breinaalden door het familiebedrijf Addi geproduceerd.

Rondbreinaalden bestellen

Kies je dikte en lengte en koop ze online, het hele jaar hebben we de oploopkorting aanbieding. Je kunt ook kiezen voor houten of Bamboe breinaalden. Hier kun je je rondbreinaald kopen

Rondbreinaald kopen

Van welke materialen zijn deze rondbreipennen gemaakt?

Je kunt kiezen uit de volgende materialen:

Metaal

Metalen Naalden kunnen van nikkel, roestvrij staal, messing of koper zijn. Voordeel is dat ze superglad zijn, waardoor je sneller kunt breien. De steken glijden er snel overheen. Als beginner zijn ze dan wat minder geschikt omdat de steken gemakkelijk van de naald glijden.

Hout

Voordeel van houten breinaalden is dat ze stevig zijn en niet koud of hard aanvoelen.

Plastic

Plastic breinaalden is de keuze voor beginners. Licht en breken niet snel, je steken glijden daarnaast niet zo snel af.

Bamboe

Bamboe is iets lichter dan hout en meestal goedkoper. Breken wel sneller, dus niet op de bank laten liggen.

Addinovel (ergonomisch)

De nieuwe AddiNovel rondbreipennen hebben - net als de lace rondbreipennen - bijzonder lichte en soepele punten, maar de rest van de naaldpunt is licht geribbeld. Door het gladde maar gestructureerde oppervlak kun je de naaldpunten beter vasthouden en vallen de steken minder snel van de naald. De ergonomische naalden zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met artrose of andere aandoeningen aan handen en spieren.

Rondbreinaalden set

AddiClick is het gepatenteerde, verwisselbare plug-in-systeem voor onbeperkt breiplezier. Met de addi click set premium naaldensets van metaal, bamboe of olijfhout kunnen de punten van verschillende addi-naaldparen in een mum van tijd worden gecombineerd met addi-draden van verschillende lengtes - opnieuw en nogmaals indien gewenst. Als je wilt, kun je rechts en links breien met verschillende sterke punten, de dikte op elk moment wijzigen, het tussenstuk variëren en creatief zijn in meer dan 500 combinaties. AddiClick - zonder sleutels of schroeven, gewoon door te draaien en te klikken begint het breiplezier steeds opnieuw. Alle draden en naalden in de verschillende AddiClick-koffers zijn compatibel (onderling verwisselbaar) en natuurlijk gemaakt in Duitsland.

Magic Loop

Met de magic loop breitechniek kun je een klein werk die je normaal op een korte rondbreinaald zou breien, breien op een lange rondbreinaald. Zo heb je niet allerlei verschillende lengtes rondbreinaalden nodig. Je kunt de korte rondbreinaald of breinaalden zonder knop vervangen door een lange rondbreinaald. De rondbreinaald moet bij het magic loop breien minimaal 80 cm zijn en een flexibele draad hebben; de kabel moet ruimte hebben om dubbel te vouwen. Zet het aantal steken op dat je nodig hebt, schuif de steken naar het midden van de kabel, en deel dan het aantal steken door twee. Dan trek je het koord van de rondbreinaald er in het midden uit. Op beide naalden van de rondbreinaald staat nu de helft van het aantal steken. Trek de achterste naald eruit en brei daarmee de steken op de voorste naald. Na de helft van het aantal steken keer je het werk en brei je verder. Let erop dat je altijd de naald uit de steken trekt waar het breigaren hangt.

Magic loop breien bespaart in aanschaf van naalden maar werkt vertragend. De vertraging is voor een klein stukje vaak niet erg, bij langere stukken wordt het door veel breisters als minder fijn ervaren.

Je kunt voor breiwerk dat in breedte verloopt ook kiezen voor losse naaldpunten met losse kabels. Dan kun je tijdens het breien wisselen in lengte van de kabel. Voor klein breiwerk kan voor Crasy Trio naalden worden gekozen.

Veel gestelde vragen

Waarom zou ik kiezen voor een rondbreinaald?

Er zijn meerdere redenen om voor een rondbreinaald te kiezen:
  • Geen naden, in zijnaad, mouwen, snood en cols.
  • Hoog aantal steken dat niet op een gewone breinaald van 40 cm past, bij bijvoorbeeld sjaalkraag of deken.
  • Bij het breien met gekleurd garen, kunnen de kleuren in het voor- en achterpand doorlopen, als deze in één stuk worden gebreid.
  • Minder belastend voor schouders en polsen, het breiwerk kan op je schoot liggen en hoeft niet opgetild te worden. Omslaan van de draad is niet meer nodig, je pakt de draad gewoon op van je vinger.
  • Je breidt bij de tricotsteek alle naalden recht.

Kan ik een breipatroon dat op rondbreinaald is gebreid ook op gewone naalden breien?

Dit kan alleen als het breiwerk heen en weer is gebreid en de steken op de naald past.

Hoe bepaal ik de lengte van de naald van de rondbreinaald?

De breedte van het aantal steken bepaald de lengte van de naald. De lengte van een rondbreinaald is inclusief naaldpunten. Is de lengte van je steken bijvoorbeeld 90 cm - kies een rondbreinaald van 80 cm. Kies bij voorkeur een net iets kortere naald, steken kunnen makkelijk in elkaar worden geschoven, maar uitrekken van steken kan je stekenpatroon verstoren. Je kunt wel met een te lange naald breien - met de techniek - magic loop - dit vertraagd alleen wel.

Hoe te breien met een rondbreinaald?

Je neemt de draad niet op je rechterhand maar slaat hem om je linker wijsvinger, steekt met de naald die je in je rechterhand hebt door de steek van de linkernaald, waaronder je de vinger met de draad hebt. Haal de naald onder de draad door en trek hem door de steek op de rechternaald. KLAAR!

Kan ik ook heen en weer breien op rondbreinaalden?

Je kunt ook averecht op rondbreinaalden breien, haal dan eerst de draad op, steek de naald door de draad en haal de draad voor de naald op en haal hem door de steek. Kijk onderstaande video voor meer duidelijkheid, moeilijk om in woorden uit te leggen - eenvoudig als je een filmpje bekijkt.

Waarom gebruikt Garnstudio Drops zoveel rondbreinaalden in haar patronen?

De Garnstudio Drops doet deze keuze bewust, in noorse landen zijn ze niet anders gewend . Veel patronen worden gemaakt op een rondbreinaald, de reden hiervoor kan zijn: geen naden, voor- en achterpand of mouw wordt in 1 deel gebreid en groot aantal steken, die niet op rechte breinaalden passen. De lengte van de rondbreinaald moet iets korter zijn dan het breiwerk breed wordt. Steken kunnen eenvoudig in elkaar worden geschoven, maar als het breiwerk te veel moet worden gerekt (bij een te lange rondbreinaald) dan gaan de steken vervormen. Zie ook meer hierover: Sneller en eenvoudiger ergonomisch breien.

Wat is een rondbreinaald?

Een rondbreinaald zijn twee breinaalden onderling verbonden met een plastic snoer. Het woord zegt het al een speciale breinaald om mee rond te breien

Hoe moet ik rondbreien?

Op onderstaande DROPS video kunt u zien hoe een tricotsteek in de rondte kunt breien.

Zet steken op en brei tricotsteek in de rondte, zorg er in de eerste naald voor dat je het werk niet gedraaid hebt. Brei de steken recht in de rondte. Vergeet niet om ook het patroon goed door te lezen voor het mooiste resultaat. Je vindt patronen waar je deze techniek kunt gebruiken door op de onderstaande patronen te klikken.

Overzicht patronen gemaakt op rondbreinaald